• Бинокулярен микроскоп Levenhuk MED 1000B, Образователни материали 7-12 клас

Бинокулярен микроскоп Levenhuk MED 1000B

  • Модел: 72783
  • Наличност: ДОСТАВКА 25 дни
  • Цена с ДДС : 1 459,95 лв.

    Цена без ДДС: 1 216,63 лв.

+ -

Бинокулярният микроскоп Levenhuk MED 1000B е професионален оптичен уред за точни микроскопски наблюдения. Той може да се използва за морфологични и общи клинични изследвания, бактериоскопия и цитология, за обучение във висши професионални институти. Микроскопът се доставя с планахроматични лещи на обектива. Той позволява регулиране на осветлението на Köhler, което осигурява максимално ефективна комбинация от разделителна способност и контраст на изображението.
Микроскопите от серията MED 1000 на Levenhuk са оборудвани с коригирана до безкрайност оптична система, която се използва при професионални микроскопи и при такива от висок клас. Тази система включва планахроматични обективи с корекция в безкрайността и осигурява възможност за получаване на ясни, висококонтрастни изображения с високо ниво на плоскост.
Една от най-важните характеристики на коригираната до безкрайност оптична система е, че тя дава възможност за монтиране на всякакви допълнителни елементи по пътя на светлинната между обективите и тръбата на окуляра. Тези елементи включват поляризиращи устройства, епифлуоресцентни светлини и DIC призми с минимални отклонения във фокуса и корекция на аберациите. Като цяло, модулният принцип на конструкцията и леснотата на използване правят Levenhuk MED 1000 оптимални микроскопи за прилагане в различни видове микроскопия и работа в хематологични, хистологични, микробиологични лаборатории и още много.
Бинокулярната глава може да се върти около оста си. Това дава възможност на група хора да работят едновременно с микроскопа: не се налага да местите оптичния уред; трябва само да завъртите главата, за да демонстрирате стъпките на наблюденията. Тръбата на окуляра е разположена под ъгъл от 30°, което намалява напрежението на очите и напрежението на мускулите на врата, като гарантира удобното извършване на наблюдения дори за продължително време. Оптичната система се състои от четири планахроматични лещи на обектива и двойка широкоъгълни окуляри. Планахроматична оптика намалява сферичните аберации и подобрява възпроизвеждането на цветовете и освен това изравнява зрителното поле (до 95% от изображението).
Светодиодното осветление се намира в долната част на микроскопа. То е с регулируема яркост. Модулът на осветлението включва кондензер Abbe с ирисова диафрагма и светлинен филтър. Всички образци се закрепват върху предметна маса с покритие от графит. Предметната маса на микроскопа може да се движи по две оси. За фокусиране се използват бутони за грубо и фино регулиране на фокуса.
Комплектът включва покривало против прах за практично съхранение. Допълнителни принадлежности в серията MED на Levenhuk (закупуват се отделно) позволяват надграждане на Вашия микроскоп за кратко време.

Характеристики:
    Професионален оптичен микроскоп за наблюдения чрез предавана светлина
    Въртяща се бинокулярна глава
    Планахроматични лещи на обектива с регулируемо възпроизвеждане на цветовете и намалени сферични аберации
    Увеличение: 40–1000x, в имерсионно масло
    Светодиодно осветление с регулиране на яркостта, захранвано с променлив ток
    Има осветление Köhler
    Коаксиален механизъм за грубо и фино регулиране на фокуса

Комплектът включва:
Основа на микроскопа със стойка
Бинокулярна глава
Бинокулярна глава може да се завърта на 360°
Планахроматични лещи, фокусирани в безкрайността: 4x, 10x, 40xs, 100xs (в имерсионно масло) с фунгицидно покритие
Широкоъгълни окуляри: WF10xx/22 mm (2 бр.) с фунгицидно покритие
Кондензер Abbe N.A. 1,25 с ирисова диафрагма
Син филтър
Бутилка с имерсионно масло
Покривало против прах
Захранващ кабел(145 cm)
Светодиод (3 W)
Предпазител (1 бр.)
Шестостенен ключ (1 бр.)
Ръководство за потребителя и доживотна гаранция

Внимание:
    Моля, вижте в таблицата с техническите спецификации правилното мрежово напрежение и никога не се опитвайте да включите устройство за 110 V в захранващо гнездо за 220 V изход и обратно, без да използвате преобразувател. Не забравяйте, че мрежовото напрежение в САЩ и Канада е 110 V и 220–240 V в повечето европейски страни.
    Преди да започнете, развийте заключващия винт, който задържа предметната маса, намираща се под подвижния източник на светлина.

Етикети: Образователни материали 7-12 клас, Образователни материали 7-12 клас,